BLOESEMTHERAPIE

Bloesem-Remedietherapie behandelt niet een symptoom maar de hele mens, zijn aura en de verbinding met daar waar wij vandaan komen. De bloesems verschaffen de fijne en subtiele trillingen die ons genezen van de pijn en de onmacht die kan zijn ontstaan door het niet begrijpen van bepaalde gebeurtenissen en situaties in ons leven. Ze geven ons inzicht over die situaties, gebeurtenissen en delen van onszelf die we even waren vergeten, waar we niets mee konden of waar we nog geen oog voor hadden. Die delen en gebeurtenissen hebben we ergens weggestopt en dragen we met ons mee tot we inzicht en begrip krijgen in het hoe en waarom van situaties.

Inzicht in verdriet, in onbegrip, waarom het toch telkens weer niet zo gaat zo als je zou willen. Inzicht kan verdriet in vreugde, onbegrip in begrip, en kiezen voor je eigen situatie mogelijk maken, waardoor veel dingen wel kunnen gaan zoals jij het graag wil.

Toen ik een aantal jaren geleden begon met het uittesten van bloesems, merkte ik dat ik er altijd zoveel uittestte en begreep maar niet waarom. Normaal had je er één of een paar, maar niet b.v. vijftien. Inmiddels begrijp ik dat door het uittesten van meerdere bloesems en remedies een geheel eigen frequentie ontstaat die voor die persoon op dat moment nodig is.

Voor het uittesten van de bloesems gebruikte ik (en nog steeds) een pendel en vroeg altijd als ik dacht klaar te zijn : moet ik nu nog iets uittesten. Hier kwam heel vaak een ja antwoord op. Zo gebeurde het dat er naast het uittesten van de bloesems een gesprek ontstond, waardoor inzicht en helderheid in de eigen situatie kwam. Soms kwamen er zoveel dingen aan bod dat het alles bij elkaar een beetje veel werd. De oplossing hiervoor is aangedragen door een collega bloesemtherapeute. Zij bracht mij op het idee om per behandeling een aantal jaren uit te testen, hiervoor mijn hartelijke dank. Zo maak je als het ware langzaam je rugzak leeg en wel op zo een tempo, dat je alles rustig kunt verwerken en integreren en dan weer benieuwd op pad gaat naar de volgende stap.

Vaak zijn het voor mensen duidelijk herkenbare periodes of thema's waar een sessie uit bestaat. De therapie bestaat dus uit het regelmatig terugkomen, totdat de rugzak leeg is of uit een sessie voor inzicht in een bepaalde situatie.
Af en toe heb ik het over bloesems en af en toe over remedies, het verschil zit hem hierin dat een remedie niet altijd van bloesems wordt gemaakt. Een remedie kan bloesems, maar ook b.v. edelstenen en nog vele andere stoffen en energieen bevatten.


DISCLAIMER:
Ik wil er graag op wijzen dat deze therapie geen vervanging is van reguliere therapie, maar complementair, en u bij verdenking van ziekte zich eerst met uw huisarts in verbinding moet stellen.